Turiningos mokinių atostogos

Mūsų mokyklos mokiniai pavasario atostogų metu dalyvavo penkių dienų jaunimo stovykloje „Kryžiuočių pėdsakais“. Šią stovyklą organizavo Žagarės regioninis parkas pagal įgyvendinamą 2014-2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „Livonijos kryžiuočių pėdsakais Vakarų Žiemgaloje“.

Žagariečiai susipažino su Dobelės 1-os vidurinės mokyklos penktokais, mokiniai tarpusavyje bendravo anglų, rusų kalbomis. Lietuvaičiai išmoko truputį kalbėti latviškai, o latviukai – lietuviškai. Gyveno ir poilsio valandėles stovyklautojai leido Žagarės regioninio parko lankytojų centro Gamtos mokyklos patalpose.

Stovyklautojai susipažino su ŽRP Lankytojų centru, Žagarės istorija bei dalyvavo bendrose veiklose: rideno velykinius margučius, keliavo į Tervetės žiemgalių pilį ir Tyrelio pelkę, Žagarės ozą, pynė draugystės apyrankes, jodinėjo žirgais ir važinėjosi karieta, Kaliausių fabrikėlyje kūrė žiemgališkas lėles, dekoravo daugkartinio naudojimo maišelius, kūrė ir gamino Žiemgalių pilies maketą, gaminosi skydus ir kalavijus. Moksleiviai iš Latvijos iš molio lipdė puodelius (krūzes), o žagariečiai iš šiaudelių pynė varpelius, kalė monetas… Visi kartu rytais darė mankštą, vakarais žaidė stalo ir judriuosius žaidimus, šoko diskotekoje, skanavo virėjo Gedimino paruoštą maistą. Greitai ir smagiai prabėgo penkios neužmirštamos dienos.

Mokytoja D. Navickaitė